Stichting VIPS
Ter bevordering van de emancipatie van (allochtone) vrouwen van 15-25 jaar is stichting VIPS opgericht. Zoals bekend staat VIPS voor Very Important Person's. Veel (allochtone) vrouwen zetten zichzelf op de laatste plaats. Veelal geven ze voorrang aan de wensen en behoeften van hun partner, familie, cultuur, tradities of religie. Hierbij vergeten ze vaak gehoor te geven aan hun eigen wensen, idee├źn, gevoelens en gedachten.

VIPS stimuleert jonge vrouwen om zichzelf te ontwikkelen tot zelfstandige, daadkrachtige, sterke vrouwen, die hun eigen leven inrichten volgens hun ideaal, liefst met behoud van een evenwichtige relatie met hun omgeving.

In 2004/2005 heeft Sharida een wekelijkse meidengroep gedraaid in het Nivon te Rotterdam.

Sharida Noormohamed heeft ervaring met zowel de individuele begeleiding van meisjes die in de knel zitten, als groepstrainingen waarin kennis en inzichten worden aangereikt in communicatieve, sociale en levensvaardigheden.

VIPS Network
3 à 4 keer per jaar organiseert Sharida Noormohamed een VIPS Network. Dat is een netwerk-bijeenkomst voor vrouwen vanuit alle landen vanaf 20 jaar. Op deze netwerk-bijeenkomsten is het doel Vrouwen te Insprireren tot Power en Samenwerking. Er wordt gestreefd naar een goede balans tussen informatie, zelfreflectie, empowerment en ontspanning. VIPS Network vindt plaats in de Rode Zaal van het Bibliotheektheater (Hoogstraat 110, Rotterdam).